Mladi Svuda: Koncert Adema Mehmedovića

U četvrtak 27. januara 2022. godine u 18 časova u Galeriji “Đura Jakšić” Kragujevac biće održan koncert mladog i uspešnog producenta, kompozitora i pijaniste Adema Mehmedovića, gost kocerta će biti Dušan Murišić (truba).

Koncert Adema Mehmedovića je prvi koncert u nizu koncerata koji su planirani u okviru projekta MLADI SVUDA. Adema za Kragujevac vezuje srednjoškolsko obrazovanje koje je stekao u klasi profesorke Violete Šarenac tadašnje profesorke klavira u MŠ “dr Miloje Milojević”

Adem Mehmedović je kompozitor, pijanista i muzički producent. Rođen je 15. aprila 1995. godine u Novom Pazaru u Srbiji gde je i završio osnovnu muzičku školu „Stevan Mokranjac“ u klasi kod Džefrisa Pučića. 2010. godine upisao je srednju muzičku školu „Dr Miloje Milojević“ u klasi kod prof. klavira Violete Šarenac u Kragujevcu, a studije nastavlja nakon tri godine na ,,Akademiji Umetnosti’’ u Novom Sadu u klasi profesora Milana Miladinovića. U toku master studija na ovoj akademiji radio je kao saradnik u nastavi na katedri za klavir. Od septembra 2019. godine upisan je na master studije klavira na Univerzitetu – “College of Chinese and ASEAN Arts” – u Čengduu (Kina) u klasi kod poznatog pijaniste profesora Pavela Raikerusa (Rusija). Od septembra 2020. godine primljen je na jedan od najvećih i najprestižnijih univerziteta za muzičku umetnost “Berklee College of Music” na “contemporary performance program” gde je primljeno samo 10 najuspešnijih muzičara iz celog sveta – Boston – Valensija, koji je završio ove godine. Dobitnik je značajnih nagrada na svetskim takmičenjima poput “REGULATIONS 7th International Jazz Composition Contest 2020 Competition” u Bostonu (USA) ;  “Berklee Songwriters Competition ReVibe” u Valensiji – Španija ; „Međunarodno takmičenje mladih Pijanista-Neigauz“ u Ukrajini . Održao je veliki broj koncerata širom Evrope I sveta. U poslednjem periodu bavi se produkcijom tri autorska albuma sa različitim žanrovima sa ciljem da objedini tradiciju Istoka I Zapada.

Celu biografiju ovog umetnika možete pogledati na njegovom zvaničnom sajtu https://www.adem.live/ , a više o samom projektu klikom na LINK