MLADI SVUDA

Projekat “Mladi Svuda” je potekao sa idejom da na interesantan način prisetimo Kragujevačku publiku na koncerte koje su slušali godinama unazad i na izvođače koji su u jednom trenutku samo nestali sa kragujevačke umetničke scene. Bilo da su u tom trenutku bili učenici, studenti ili samostalni umetnici.

Spontana najava projekta “Mladi Svuda” je bio Božićni Koncert TELOKA koji je na moderan način spojio studente iz Srbije koji su svoju umetnički karijeru nastavili širom Evrope.

Projekat je osmišen kao godišnji, tako da će za dvanaest meseci u godini biti održano dvanaest koncerata umetničke muzike. Prvi u nizu ovih koncerata je koncert mladog i veoma uspešnog kompozitora, producenta i pijaniste Adema Mehmedovića koji će sa gostom Dušanom Murišićem (truba) nastupiti 27.01.2022. godine u Galeriji “Đura Jakšić” Kragujevac u 18 časova.

Autor projekta je Stefan Milivojević, predsednik TELOKa.

“Ovaj projekat je veoma značajan ne samo za Kragujevačku publiku već i za mlade umetnike. Na način da će im ovakva dešavanja uvek dati podstrek i vetar u leđa za dalji napredak”. kazao je Milivojević i dodao da su izvođači koji će se naći u ovom projektu pravi primeri toga da se trud i rad uvek isplati.