O Nama.

Udruženje TELOK
KULTURA | UMETNOST | OBRAZOVANJE
+381677373111
Lepenički bulevar 3

TELOK je osnovan u martu 2021. godine sa idejom da obuhvati umetnost,kulturu i obrazovanje kao oblasti za profesionalno formiranje talentovanih i stručno usmerenih srednjoškolaca i studenata.

Potreba za osnivanjem TELOK-a proistekla je iz činjenice da na našim prostorima zvanično ne postoji ni jedan oblik organizovanog delovanja uspostavljenog u ovoj formi. Na osnovu toga, kroz lična iskustva i razmenu mišljenja, inicijativu za osnivanje TELOK-a pokrenuli su redovni profesor Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu na katedri za klavir mr Violeta Šarenac i student osnovnih akdemskih studija na odseku za Muzičku Umetnost katedre za muziku u medijima Stefan Milivojević.

Aktivnost TELOK-a i ostvarenje cilja su počeli samim otvaranjem udruženja jer je baš tad, pre godinu dana otvoren prvi ciklus besplatnih konsultacija za upis na osnovne i master akademske studije. Prvi ciklus je završen vrlo uspešno, a u isto vreme TELOK je počeo da se bavi organizovanjem koncerata i promocijom mladih umetnika kao samostalnih muzičkih izvođača koji zaslužuju poštovanje publike.

TELOK u okviru svog poslovanja ima i omladinu kojom rukovodi predsednik omladine Lazar Živadinović uz pomoć svojih saradnika i članova.

U dosadašnjem periodu TELOK kreira i realizuje veliki broj projekata iz oblasti kulture, umetnosti muzike i obrazovanja. TELOK je u svojoj prvoj godini poslovanja sklopio značajne saradnje sa republičkim i lokalnim telima koja deluju u istim oblastima kao i TELOK.

U junu 2021. godine otvara portal “Telo Kulture” koji u aprilu mesecu 2022. godine prerasta u stručni časopis iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja.

Manifestacije koje je organizovao TELOK bile su veoma posećene, što nam je samo pokazalo da pored muzički obrazovanih ljudi, ima i veliki broj zainteresovanih za nešto sasvim novo i interesantno.

Udruženje TELOK je takođe i osnivač Fondacije TELOK kao i dosta drugih pravnih lica i platformi.

Scroll to Top