Poboljšanja na platformi “Balkan Donira”

Ovim putem Vas obaveštavamo da je naša platforma “Balkan Donira” proširena i da su dodate nove mogućnosti doniranja novca na njoj. Do sada, jedina mogućnost je bilo doniranje karticom, a od sada postoji mogućnost uplate na sam račun. Mogućnost uplate na račun je automatizovana, te sistem donatoru sam šalje podatke za donaciju, posle proknjižene donacije sistem platforme i banke prikazuje uplatu na sajtu.

Povod za ovo je svetski dan humanosti koji se danas obeležava na razne načine.

Zašto je ovo bitno?

Veliki broj ljudi i dalje ne koristi platne/kreditne kartice, te je njima platforma “Balkan Donira” bila neupotrebljiva iako su imali veliku želju za doniranjem. Pored toga, Udruženje TELOK i Centar “Balkan za tebe” su odlučili da se svi moramo vraćati nekim starijim i ustaljenim metodama, kako bismo bili bliži korisnicima i donatorima

Šta je to platforma Balkan Donira?

balkandonira.org je platforma na kojoj pravna i/ili fizička lica iz svih država Balkana mogu postaviti svoju kampanju uz odobrenje administratora platforme. Platforma je potpuno besplatna i funkcioniše po principu crowdfundinga.

Platforma je otvorena u drugoj polovini prošle (2022.) godine i do sada su kampanje bile veoma uspešne. Prikupljen je novac za kragujevačku porodicu Stevanović koja je ostala bez krova nad glavom posle izlivanja Lepenice u Levačkoj ulici, prikupljan je novac za kampanje “Paketić pun ljubavi”, “Za decu Kosova i Metohije”, prikupljen je novac za izgradnju rampi za osobe sa invaliditetom, a pored toga, na platformi se aktivno skuplja humanitarna pomoć za decu i odrasle. 

Uz pomoć platforme “Balkan donira”, od pokretanja pa do sada je prikupljeno više od 65 miliona dinara za razne kampanje i humanitarne akcije