PROJEKTI UDRUŽENJA TELOK

Od marta 2021. godine Udruženje TELOK realizuje veliki broj projekata, ali moramo navesti da postoje aktivnosti koje Udruženje ne ubraja u svoje projekte, a to su: Koncerti mladih umetnika, tradicionalni Božićni koncert TELOK-a, promocije knjiga, publifikacije, časopis TELO KULTURE kao i sav humanitarni rad i aktivnosti Udruženja TELOK.
Opštirnije o svim projektima Udruženja možete pronaći u odeljku "Novosti"

EduHELP Program (Konsultacije) je prvi projekat Udružanje TELOK koji je počeo samim otvaranjem Udruženja i traje bez prestanka. Program je otvoren sa ciljem da pomogne mladim i talentovanim učenicima i studentima da svoje školovanje nastave na željenom mestu i uspešno se pripreme za prijemni ispit na željenoj akademiji.

Internacionalni festival “The Heart of Serbia” 2021. je zajednički projekat u konzorcijumu Udruženje TELOK, Arhangeli Srbija, SPASp, Kulturno-istorijskog centra Prestonica i Uporišta za mlade umetnike THALIA.

Projekat je 2021. osmišljen kao online takmičenje iz solo pevanja, kamerne muzike, mjuzikla popa i roka. A uspešno je zavšen sa velikim brojem prijavljenih kandidata.

 

Mladi Svuda je projekat koji je uspešno realizovan kroz 12 različitih događaja u kojima su učestvovali mladi i talentovani kragujevčani koji su svoje školovanje nastavili u inostranstvu.

Festival “KULLTURA” je projekat koji je nastao u aprilu 2022. godine, u mesecu kada su se sve sale otvorile i kulturno-umetnička dešavanja dozvoljena da se održavaju bez ikakvih zabrana ili uslova.

U okviru ovog festivala održane su Edukativne radionice, Solistički koncerti, Koncerti kamernih ansambala, koncert Muzičke škola “dr Miloje Milojević” kao i izložba Dragana Stojkovića Macole.

Centralna lokacija za održavanje festivala bila je Galerija “Đura Jakšić” Kragujevac

Projekat koji slične sadržine kao i predhodni istoimeni festival. Velika razlika je što se ovaj festival održao uživo i u sklopu njega održana su takmičenja iz solo pevanja, kamerne muzike, mjuzikla popa i roka, etno/tradicionalne muzike. Realizovani su 10 besplatnih masterclassova eminentnih pedagoga i fonijatara sa prostora Evrope. Izvedena je Opera “Na uranku”, mjuzikl “Veselo devojačko veče” i još mnogo koncerata u toku samog festivala.

Prvi inkluzivni projekat Udruženja TELOK koji je imao prvobitni cilj da omogući školovanje u visokoškolskim ustanovama osobama sa invaliditetom. Pored toga ovaj projekat je doneo dosta dobrih stvari i aktivnosti.
– Eksperimentalno-istraživački period
– Plugin TELOKHelper
– Aplikaciju “Probudi Se”
– Predlog izmene zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja
– Centar za inkluzivno obrazovanje Univerziteta u Kragujevcu (u procesu osnivanja)

Više o ovom Centru možete pogledati na sajtu www.b4u.rs

Udruženje TELOK i Centar Balkan za Tebe su otvorili najveću balkansku platformu za donacije. Platforma je kreirana prema najsavremenijim IT standardima i sertifikatima, te donatorima nudi maksimalnu zaštitu podataka i mogućnost doniranja iz svih krajeva sveta putem debitnih, kreditnih i poslovnih kartica. Više o samoj platformi pogledajte na linku – balkandonira.org

Više o ovome na sajtu formuma – balkanforyou.org

Drugi inkluzivni projekat Udruženja koji ima za cilj da muzički obrazuje decu romske nacionalnosti.

Veliki broj donatora, institucija, fondacija i udruženja su doprineli razvoju projekata i ostalih aktivnosti Udruženja, a o tome ko su oni možete pogledati u odeljku sajta "Partneri", a ovim putem im se ponovo neizmerno zahvaljujemo!